Şube Müdürleri Öğretmen Atamaları Mülakat Komisyonlarında Görev Almak İstemiyor

Şube Müdürleri Öğretmen Atamaları Mülakat Komisyonlarında Görev Almak İstemiyor

Şube Müdürleri Öğretmen Atamaları Mülakat Komisyonlarında Görev Almak İstemiyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Temmuz 2024 itibarıyla öğretmen atama mülakatlarını başlatıyor. Bu mülakatlar, 20 ilde gerçekleştirilecek ve atama sürecinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Ancak, mülakat komisyonlarında görev alacak asıl ve yedek üye sayısının tamamlanamadığına dair duyumlar alınıyor.

Talip Geylan'dan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Çağrı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu konuda sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulunarak, mülakat sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlamaya yönelik adımlar atılmasını talep etti. Geylan, mülakatlarda KPSS puanına uygun puanlama yapılacağını duyurmasının hem komisyon üyelerini hem de öğretmen adaylarını rahatlatacağını belirtti.

Mülakat Komisyonlarına Yönelik Endişeler

Eğitim camiasındaki bazı şube müdürleri ve meslektaşlarımız, mülakatlarda telkin ve yönlendirmelerle karşılaşma endişesi taşıyorlar. Özellikle, kul hakkı konusunda hassasiyet gösteren birçok şube müdürü, bu sebeple mülakatlarda görev almak istemediklerini belirtiyor. Bu durum, mülakat sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi konusunda soru işaretlerine yol açıyor.

Öğretmenlerin ve Komisyon Üyelerinin Talepleri

Öğretmenler ve komisyon üyeleri, mülakat sürecinin adil bir şekilde yürütülmesini ve KPSS puanına mütenasip bir puanlama yapılmasını talep ediyorlar. Bu talepler, 2018 yılından beri uygulanan yöntemin devam ettirilmesi yönünde. Bu sayede, hem komisyon üyelerinin hem de mülakata girecek genç öğretmen adaylarının endişeleri azaltılabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum