20 bin öğretmen atamasında o öğretmenler en düşük puan ile göreve başlayacak!

20 bin öğretmen atamasında o öğretmenler en düşük puan ile göreve başlayacak!

20.000 öğretmen ataması hakkında öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Atamalarda en düşük puan ile ataması yapılacak öğretmenler kimler? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları için gerekli olan mülakatları yapmış ve mülakat sonuçlarının açıklanacağı sürecin içerisine girildiği anda açılan dava nedeniyle söz konusu aşamalar durdurulmuştu. Peki sonuçlanacak olan davanın ardından atanacak öğretmenlerin içerisinde en düşük puanla hangi branş öğretmenleri alınacak?

Danıştaydan dava sonucu bekleniyor

2024 - 2025 eğitim öğretim yılında göreve başlaması planlanan öğretmenlerin Atamaları ile ilgili süreç Danıştay’a açılan dava sebebiyle duraklamaya girdi. Öğretmen sendikalarının öğretmen atamaları için herhangi bir mülakatın yapılmaması KPSS puanı ile atamaların gerçekleştirilmesi için Danıştay'a mevcut atanma düzenine itiraz için açtıkları davanın sonucu açıklanana kadar atamalar yapılamayacak.

En düşük puanla ataması yapılacak branş hangisi?

Söz konusu atamaların gerçekleştirilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı kadroları yayınlamıştı. Yayımlanan söz konusu kadroların neticesinde alım yapılacak olan personele dair atama işlemleri için en düşük puanla atanacak branş hangisidir?

Atamalar için en fazla kadro 3263 kişi ile sınıf öğretmenliğine verilmiştir. Ancak 2499 kişi ile özel eğitim öğretmenliği branşı mevcut ihtiyaç dikkate alındığında, mezun olan kişi sayısı hesaplandığında yaklaşık olarak 70 puanın altında bir atama ile görevlerine başlayacaklardır. Bu iki branşın dışında 1597 kişi ile rehber öğretmenler gelmektedir. Ancak psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olan kişi sayısı ve verilen kadro dikkate alındığında söz konusu atama puanlarının 75 puanın üzerinde gerçekleşeceği düşünülmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.