Araç almak isteyenler dikkat! Sıfır otomobillere ÖTV zammı geliyor

Araç almak isteyenler dikkat! Sıfır otomobillere ÖTV zammı geliyor

Araç almak isteyenler dikkat! Sıfır otomobillere ÖTV zammı geliyor

Geçtiğimiz yıl, Ticaret Bakanlığının uğraşları sonrası sıfır otomobillerdeki balon patlamış, piyasa rayına oturmuştu. Krediye ulaşımın da zorlaşması sonrası ibre tersine dönmüş sıfır otomobillerde kampanyalar peş peşe gelmeye başlamıştı. Sıfır otomobiller ile ilgili yeni iddia ortaya atıldı. ÖTV zammı gelebilir. İşte detaylar..

Hükümet 2025 yılında bütçe hedefi içinde otomotivden tahsil edeceği ÖTV gelirini %64,4 artışla 818.8 milyar TL’ye çıkardı. Uzmanlar bu hedefin ancak ötv zammıyla gerçekleştirilebileceğini belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Emre Özpeynirci, ''Başka mantıklı izahı yok.'' diyerek bu tahsilatın ancak ötv zammı ile mümkün olabileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Eğer enflasyon ve kur hedefinden vazgeçmezlerse 2025 yılındaki 819 milyar TL'lik ÖTV hedefinin mantıklı bir izahı yok. Nasıl mı, şöyle anlatayım;

2023 yılında hükümetin araç başına ortalama ÖTV tahsilatı 332 bin TL'ydi.

2024 yılının ilk 9 ayında araç başına ortalama ÖTV tahsilatı 397 bin TL'ye yükseldi. Yani %20'lik bir artış söz konusu. 2025 yılında araç başına tahsilat kur hedefine bağlı %20-25 oranında artsa ve 500 bin TL'ye yaklaşsa 819 milyar TL'lik ÖTV hedefi için 1.6-1.7 milyon adet arasında araç satılması lazım. Sizce mümkün mü, bence değil.. Bu yüzden eğer kur hedef çizgide kalırsa 819 milyar TL'lik tahsilat ancak ÖTV düzenlemesi ile mümkün olabilir.''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.