MEB o göreve artırımlı ek ders ücreti vermesine rağmen öğretmen bulamıyor!

MEB o göreve artırımlı ek ders ücreti vermesine rağmen öğretmen bulamıyor!

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte MEB yine belli görevler için öğretmen arayışı içinde. Peki; Milli Eğitim Bakanlığı hangi görev için artırımlı ek ders ücreti vermesine rağmen öğretmen açığını kapatamıyor? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan pek çok sayıda eğitim türü mevcuttur. Bunlardan bazıları okulda gerçekleşmesine rağmen bazıları ise okul dışındaki bağımsız mekanlarda gerçekleştirmektedir. Söz konusu eğitimlerin en önemlileri hiç şüphesiz destek eğitim odaları ve evde eğitim faaliyetleridir.

O öğretmenlerde gönüllülük esası var

İlgili eğitimlerde görevlendirilecek olan öğretmenler ise gönüllülük esasına göre görev alır. Söz konusu gönüllülük esasına göre görevlendirilen öğretmenlerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğretmen ihtiyacı ile ilgili okullara resmi yazı ulaştırmaktadır.

Söz konusu resmi yazılar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara özellikle evde eğitim kapsamında görevlendirilecek öğretmen arayışı için iletilmektedir. Çeşitli sağlık sorunlarından dolayı okula gelemeyen öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığı her yıl evde eğitim kapsamında öğretmen görevlendirmeleri için çalışmalar yürütmektedir. Ancak söz konusu görevlendirilecek olan öğretmenlere %25 artırımında ek ücreti ödenecek olmasına rağmen bakanlık maalesef gerekli görevlendirmeler için öğretmen arayışında bir sonuca varamamaktadır.

Aileler ve öğrenciler mağdur durumda!

Evde eğitime muhtaç olan öğrenciler için ise aileler söz konusu göreve talip olan öğretmen bulunamamasından dolayı mağdur olmaktadır. Bu kapsamda çeşitli mağduriyetlerin giderilebilmesi adına, bakanlık söz konusu öğretmenlerle ilgili görevlendirme işlemlerinde belli düzenlemelere gitmelidir. Bu durum düzelene kadar çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum