Ücretli öğretmenlere üzücü haber! Görevleri sona erecek!

Ücretli öğretmenlere üzücü haber! Görevleri sona erecek!

Ücretli öğretmen olarak bilinmekte olan ancak girdiği dersin ücretini almak üzere görevlendirilmiş öğretmen olarak resmiyette adı bulunan öğretmenlerin görevlerinin sona ermesi söz konusu. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan ücretli öğretmenler bu yıl tarihin en büyük görevlendirmesini yaşadılar. Söz konusu ücretli öğretmen görevlendirmelerinin en temel sebeplerinden biri 18,7 milyon olan öğrenci sayısına yetecek öğretmenin bulunmaması ve yeni ataması yapılacak olan 20 bin öğretmenin atamaları gerçekleştirilemedi.

20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmedi!

Söz konusu atamaların yapılamamasının önemli sebebi ise hiç şüphesiz Danıştay'a açılan davadır. Çeşitli sendikaların Danıştay'a açmış olduğu dava neticesinde öğretmenlerin atamaları yapılamadı. Söz konusu öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesinin en temel sebebi ise sendikaların mülakat sebebiyle itirazda bulunmasıdır. Mülakat uygulamasına itiraz eden sendikaların bu itirazlarını değerlendiren Danıştay'ın kararını ise yakın zamanda vermesi bekleniyor.

Atamalar yapılınca ücretli öğretmenlerin görevi sona erecek!

Danıştay'ın vereceği karar doğrultusunda ataması yapılacak olan 20 bin öğretmenin ardından söz konusu ücretli öğretmenlerin bir kısmının görevi de tamamlanacaktır. Ücretli öğretmenler yerlerine atanacak olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ardından ya görev yerleri değiştirilir, ya da görevleri sona erer.

Söz konusu atamaların yakın zamanda yapılacağı öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Personel Genel Müdürlüğü öğretmen atamalarının Danıştay'ın kararının ardından ilgili atamaların ivedilikle yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum