2024 KPSS atama: Özel sektörde çalışırken atananlar ne yapacak?

2024 KPSS atama: Özel sektörde çalışırken atananlar ne yapacak?

2024 KPSS atamasının ardından özel sektörde çalışmaya devam etmesine rağmen devlette öğretmenlik yapmaya başlayacak olan bir kişi için süreç nasıl ilerlemeli? İşte tüm merak edilenler…

Özel sektörde çalışan bir personel ataması çıktığı anda nasıl davranmalı? Özel okulda çalışmak isteyenler işe girerken bir sözleşme imzalıyor. Bu sözleşmede aslında kurumun şartları detaylı olarak aktarılıyor. Her kurumun hem kendi içerisinde belirlediği bir politika kapsamında hazırlamış olduğu sözleşmedeki o maddeler farklı mağduriyetlere de sebep olabiliyor.

Özel okulda çalışmaya başlayan, çalışması devam eden veya tam işbaşı yapacakken atama haberini alan bir öğretmen ne yapabilir? Özel okulun bu konuda nasıl bir yaptırımı bulunuyor?

KPSS ile atananlar dikkat!

Öncelikle özel sektörde çalıştığı esnada bu durumlar karşı karşıya kalan kişinin hemen bir dilekçe yazması gerekiyor. Dilekçe kuruma teslim ettikten sonra ortalama 15 gün içerisinde tüm bağlantıları ortadan kalkmış oluyor. Ancak şunu da eklemek önemli…

Her özel okulun yönetimi tarafından belirlenen bir prosedür öne çıkıyor. Sözleşmede böyle bir durumu kısıtlayıcı bir hal bulunuyorsa işi şansa bırakmamak gerekiyor. Şunu açıkça bilmek lazım; bazı özel okullar öğretmenin ataması çıktıktan sonra herhangi bir sorun çıkarmadan kurumdan ayrılmasında bir problem görmüyor.

Tazminat istenebilir!

Ancak bazı özel okullar süreçte sözleşmede yer alan maddeler ihlal edildi, diyerek kişiden tazminat talep edebilir. Mahkemede evrak işleri ile uzun süreç uğraştırabilir. Genellikle özel okullarda kadro devamlılığı, kadro değişimine karşı tolere etme ve görmezden gelme gibi haller çoğunlukta hoş karşılanmaz. Yine de böyle bir durumda olan kişinin hemen bir dilekçe hazırlaması ve çalıştığı kurumla irtibata geçmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.