Bütçe teklifine ilişkin yorum geldi: Memur, işçi ve emekli zammı hakkında kötü haber!

Bütçe teklifine ilişkin yorum geldi: Memur, işçi ve emekli zammı hakkında kötü haber!

Bütçe teklifine ilişkin yorum geldi: Memur, işçi ve emekli zammı hakkında kötü haber!

2025 yılı bütçe teklifine ilişkin analiz yapan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yeni yılda vergilere yüzde 45'lik bir zam yapılacağını ancak maaşlara sadece yüzde 25 civarında bir artış öngörüldüğünü belirtti.

2025 yılı bütçe teklifine ilişkin analiz yapan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yeni yılda vergilere yüzde 45'lik bir zam yapılacağını ancak maaşlara sadece yüzde 25 civarında bir artış öngörüldüğünü belirtti. Bingöl'e göre, sabit gelirliler için 2025 yılı da zorlu geçecek. 2025 bütçe teklifinde gelirlerin 12.8 trilyon TL, giderlerin ise 14.7 trilyon TL olacağı tahmin ediliyor. Buna karşın, vatandaşlardan toplanacak vergi tutarının 12.6 trilyon TL'yi bulacağı öngörülüyor. Ancak bu miktarın yine bütçe açıklarını kapatmaya yetmeyeceği ifade ediliyor.

Bingöl, asgari ücret ve maaş zamlarının yüzde 25 seviyelerinde kalacağını, buna karşın vergi artışlarının yüzde 45.4 olarak gerçekleşeceğini vurguladı. Orta Vadeli Program'da 2025 enflasyon hedefi yüzde 17.5 olarak belirlenmiş olsa da vergi gelirlerindeki artışın bu oranın çok üzerinde olacağına dikkat çekti.

Bingöl, 2025 yılı bütçesinin vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmekten uzak olduğunu ve vergi yükünün daha da artacağını ifade etti. Bu bütçenin sabit gelirli vatandaşların sorunlarına çözüm getiremeyeceğini ve gelir dağılımındaki adaletsizliği derinleştireceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum