Öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulaması kalkıyor mu?

Öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulaması kalkıyor mu?

Eğitim camiasında en çok konuşulan konularından biri öğretmen atamaları olurken diğeri Milli Eğitim tarafından meclise sunulan yeni öğretmenlik meslek kanunu. Bu kanunda yer alan sözlü sınav uygulaması hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

Bakanlık yeni öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte öğretmen alımlarını farklı bir sürece taşıyor. Öğretmen adaylarının mesleği hazırlanması sürecine bu kez Milli Eğitim Akademisi de eklenecek.

Akademide eğitim görecek olan öğretmenler başarı sağladığında ancak atanabilecek. Bu süreçte dikkat çeken bir yenilik daha yapacak. O da en çok tartışmaya konu olan sözlü sınav yani mülakat kısmı.

Öğretmen yetiştirme sürecinde niteliği artırmak hedefleniyor!

Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanışı, öğretmen, yönetici ve diğer personellerin mesleki gelişimi artık akademide görüşülecek. Özel eğitim programları hazırlanacak. Uygulanıp değerlendirilecek. Amaç öğretmen yetiştirme sürecinde niteliği arttırabilmek.

Yalnızca ilk kez sözleşmeli öğretmen olacaklar değil uzun yıllardır MEB kadrosunda öğretmenlik yapanlar da akademi eğitimlerinden geçirilecek. Meslek hazırlık sürecinde eğitimlerini alan öğretmenler mesleki becerilerine hem teorik hem de uygulamalı derslerle tecrübe edecek.

Sözlü sınav uygulaması kalkıyor!

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınavından alınacak puan ile akademiye alımlar gerçekleşecek ve en önemli kısım Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ile birlikte öğretmen alımlarında ve sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü sınavı artık uygulanmayacak. Alınan bu kararın gelecekte nasıl geri dönüşleri olacağı merak ediliyor. Bu karar öğretmenlerin atama sürecini olumlu mu etkileyecek? Yeni kanunu meclisten geçmesi ve akademinin kurulması ile birlikte bu konu daha da netleşecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum