Sözleşmeli öğretmen mülakat takvimi! Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmen mülakat takvimi! Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?

20.000 sözleşmeli öğretmen atamasında mülakatlar için geri sayım başladı. Öğretmen adayları sözlü sınavlara hangi tarihte katılacak? İşte detaylar…

Bu sene sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü mülakat sınavına katılacak olan öğretmen adayları için son günler kaldı. 20.000 sözleşmeli öğretmen atamasının hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. Sözlü sınav rehberi ise süreç hakkında öğretmenleri bilgilendiriyor.

Sözlü sınavlar 1 Temmuz’da başlayacak!

KPSS'de alınan puan üstünlüğü kapsamında çağrılan aday sayısı kontenjan sayısının 3 katı olarak açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavlarının yapılacağı tarih ise netlik kazandı. 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan sözlü sınavlar 1 Temmuz’da başlamış olacak. Bakanlık konu hakkında açıklama yaparken 20 farklı ilden bahsetti.

Kılavuzda bahsi geçen 20 farklı şehirde belirlenen merkezlerde sözlü sınav işlemleri gerçekleştirilecek. Adaylar sonuçlarını e-devlet üzerinden öğrenmiş olacak ardından yapılacak olan sözlü sınav sırasında adaylara 3 farklı soru yöneltilecek.

Sözlü sınav esnasında yaşanacak süreç ise açıklandı. Adaylar mülakat sınavı anında alanına ait bir dersin işlenişini anlatması ile birlikte başlayacak. Ardından 1 adet genel kültür, 1 adet eğitim bilimleri sorusu yöneltilecek. Aday sınav salonundan çıkmadan notu sisteme girilmiş olacak.

MEB sözlü sınav rehberindeki değişiklik ne?

Sözlü sınav giriş belgelerine ulaşmak isteyen öğretmen adayları 10 Haziran tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden alabilecek. Adaylar mülakata katılırken üzerinde sınav tarihinin, sınav saatinin ve sınav yerinin belli olduğu sözlü sınav giriş belgesi ile beraber binaya giriş yapacak.

Komisyon üyeleri veya aday sınavın gerçekleşeceği binaya cep telefonu gibi herhangi bir iletişim aracı ile giremeyecek. Komisyon üyesi hangi grupta görevli olduğunu ancak sınav binasına giriş yaptıktan sonra öğrenmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.