Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınav şartları!

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınav şartları!

Bakanlık tarafından atamasının yapılmasını bekleyen 20 bin aday için şartlar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı sözlü sınav hakkındaki rehberi yayınladı. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için sözlü sınav rehberini erişime açtı. Sözlü sınav sonuçlarındaki başlayan süreç tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden duyurusu yapılacak. Sınavda adaylara alan bilgisi genel kültür ve eğitim bilimleri konularından üç tane soru yöneltilecek. Atama ve göreve başlama detayları sonuçların açıklanmasının ardından paylaşılacak.

Sözlü Sınav Rehberi Yayınlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılacak sözlü sınavlara dair "Sözlü Sınav Rehberini” erişime açtı.

652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik gereği sözleşmeli öğretmen alımında KPSS'de en yüksek puan alan adaylardan kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü sınavlara katılım sağlayacak. Bu sınavlar için talep edilen sözlü sınav rehberinin yayınlanması ile akıllardaki sorular cevap buldu.

Sınavlar 1 Temmuz’da başlayacak!

20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasının yapılacağı süreçte, öğretmen adaylarının katılacağı sözlü sınavlar hakkındaki rehber erişime açıldı.

Sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren 20 farklı ilde belirlenen merkezlerde yapılacak. Sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden duyurulacak.

Sözlü sınavda adaylara alan bilgisi genel kültür ve eğitim bilimleri konularından üç ayrı soru sorulacak. Atama ve göreve başlama ile ilgili detaylar ise sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından paylaşılacak. Öğretmenlerin beklediği bu sözlü sınavlar için başlangıç tarihi 1 Temmuz olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.