Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman başlayacak? Sözlü sınav tarihleri

Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman başlayacak? Sözlü sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan atamalar, öğretmen adaylarını yakından ilgilendiriyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için o tarihler konuşuluyor. işte merak edilenler ve daha fazlası…

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruları 31 Mayıs'ta tamamladı. Atamaların tamamlanmasının ardından da sözlü sınav süreci başladı. Öğretmen adayları, KPSS puanı ve sözlü sınav sonuçlarına göre ataması yapılacak. Sözlü sınav, 1 Temmuz 2024'te başlayacak ve giriş belgeleri MEB'in resmi sitesinden alınabilir.

1 Temmuz’da sözlü sınavlar başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 31 Mayıs'ta başvuruları tamamladı ve 1 Temmuz 2024'te başlayacak sözlü sınav sürecine geçti.

Öğretmen adayları KPSS puanlarına ve sözlü sınav sonuçlarına göre atamaları gerçekleşecek. Sözlü sınav giriş belgeleri 10 Haziran 2024 tarihinde yayınlandı ve adaylar bu belgeleri MEB'in resmi sitesi üzerinden sorgulayabilirler. Atamalar KPSS ve sözlü sınav puanlarının %50'si alınarak gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.