Özür grubu öğretmen atamalarında sonuç ekranı yayınlandı!

Özür grubu öğretmen atamalarında sonuç ekranı yayınlandı!

Bakanlık tarafından özür grubunda mazerete bağlı olarak talep edilen yer değişikliği başvurularına dair takvim açıklandı. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik gibi çeşitli mazeretlere bağlı olarak yapılan öğretmen yer değişikliği başvurularının takvimini açıkladı. Atamalardaki öğretmenler yeni görev yerlerinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayacaklar.

Takvim detayları açıklandı!

Öğretmenlerin il içi ve il dışı tayin sonuçlarının açıklanması ile birlikte gündeme oturan bir diğer durum ise özür grubu oldu. Açıklanan sonuçların ardından gözler özür grubu atamalarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenler için aile birliği sağlık can güvenliği ve engellilik gibi mazeretlere bağlı olarak yapılan bazı yer değişikliği başvurularının takvimini sonunda açıkladı.

Yer değişikliği 1-16 Ağustos arasında yapılacak!

Öğretmenler belirlenmiş olan yeni görev yerlerinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayacaklar. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişiklikleri 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Bu süreçte yapılacak olan yer değiştirmeler öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre belirlenecek; eşitlik durumunda ise öğretmenlikteki hizmet süresi ve başlangıç tarihi dikkate alınacağı açıklaması geldi.

Eşitlik sürerse atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı adresinde yayımlanacak ve yer değişikliği yapılan öğretmenlerin tebligat ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takvimine göre sonuçlanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.