Öğretmenler Olmak İsteyenler Dikkat! Atanması En Kolay Öğretmenlik Branşları

Öğretmenler Olmak İsteyenler Dikkat! Atanması En Kolay Öğretmenlik Branşları

Ataması en fazla yapılan öğretmenlik branşları...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyenler öğretmenler Bakanlığın branşlara ayırdığı kontenjan sayısına göre atanabilmektedir. Öğretmen atamaları konusunda yeni sistem Öğretmenlik Meslek Kanunu ile hayata geçirilecek. Buna göre öğretmen olmak isteyen adaylar lisans mezunu olduktan sonra KPSS başarı sırasına göre Milli Eğitim Akademisine kabul edilecek. Akademide 3 veya 4 dönem eğitim alan adaylar başarılı oldukları takdirde sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Öğretmenler Olmak İsteyenler Dikkat! Atanması En Fazla Yapılacak Branşlar ise şunlar olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre en fazla öğretmen ihtiyacı olan branş "Özel Eğitim" ikinci en fazla ihtiyacı bulunan branş ise "Sınıf Öğretmenliği". Emekli sayısı ve ihtiyaç sayıları hesaba katıldığında bu iki branş atamaları senelerce genel kontenjan sayısına göre yüksek bir alımla devam edecek görünüyor.

Diğer öğretmenlik branşları için atama sayısı Bakanlık politikaları ve ihtiyaç sayısına göre değişmektedir.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum