Öğretmen adaylarını bekleyen değişiklikler! 60’ın altında puan alan öğretmenlik yapamayacak!

Öğretmen adaylarını bekleyen değişiklikler! 60’ın altında puan alan öğretmenlik yapamayacak!

Yeni ÖMK’ da yer alan maddeler doğrultusunda öğretmen yetiştirme süreçlerinde köklü bir değişikliğe gidildi. Adaylar öncelikle akademi eğitimi görecek. İşte detaylar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer eden Milli Eğitim Akademisi ile beraber öğretmen yetiştirme süreci tamamen değişiklikler yaşanıyor. KPSS sınavından yeterli puanı alan adaylar artık akademide başarılı ve başarısız olarak değerlendirilecek. Bakan Tekin’in konu hakkındaki açıklamaları ise ses getirdi. Detaylar haberin devamında…

ÖMK’ da en önemli madde Milli Eğitim Akademisi

Önümüzdeki kabine toplantısında meclisin gündemine oturan maddelerden birisi de yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin canlı yayında bu konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Müfredat değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde yeni ÖMK’nın en önemli maddesi Milli Eğitim Akademisiydi.

Öğretmen yetiştirme sürecinde yapılacak değişiklikler Bakanlığın da gündemine oturdu. Yenilenen kanunda öğretmenler akademiden eğitim alacak ve bu eğitimlerle beraber 4 dönemin bitmesiyle ancak öğretmenliğe ataması yapılacak.

Bu süreçte yeniliğin yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan akademi eğitimleri ile ilgili de farklı başlıklar gündeme getirdi.

Akademide eğitime katılacak olan öğretmen adayı başarılı olduğunda ancak atama şansı olacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki bu değişiklik ile mevcutta Bakanlık bünyesinde çalışan öğretmenler de denetlenecek.

Geçme notu 60 olarak belirlendi!

Akademi eğitimine devam edilirken müfettişler belirli dönemlerde okullara giderek denetimler yapacak. Yapılan bu denetimler esnasında yetersiz görülen öğretmenler akademide eğitim alacak. Eğer burada da istenen yeterliliğe sahip olmadığı fark edilirse genel idare hizmeti bölümüne alınacak.

Akademi eğitimindeki hazırlık süreci 4 dönem olarak sürecek. Tüm adaylar güvenlik soruşturmasından geçecek. Teorik ve uygulamalı iki farklı aşamalı sınav uygulanacak. Yazılı sınavdan ders geçme notu 100 üzerinden 60 olarak belirlendi.

Başarısız olan adaylar için ek bir sınav hakkı da sunulacak. Uygulama sınavından ise 100 üzerinden 70 alınması istenecek. Eğer istenen puan alınmazsa aday akademiye devam edemeyecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum