O kurala dikkat etmeyen öğretmen atanamayacak! Hem de norm fazlası olacak!

O kurala dikkat etmeyen öğretmen atanamayacak! Hem de norm fazlası olacak!

Öğretmenlerin bir süredir beklediği il içi ve il dışı atamaları tamamlandı. Söz konusu atamalar neticesinde belli kuralları dikkate almayan öğretmenlerin ise vay haline! Ö öğretmenlerin atamaları iptal edilecek. İşte o kurallar….

Bu sene öğretmenlerin heyecanla beklediği atama neticeleri belirlendi. Öğretmenlerin il içi ve il dışı atama sonuçları resmen sonuçlandı. Söz konusu öğretmenlerin tercihleri kapsamında atamaları yapılmaktadır. Atamaları gerçekleştirilen öğretmenlerin ise bekledikleri o sonuçlar açıklandı.

Sonuçların açıklanması yeterli değil!

Uzun süredir beklenen atamalarda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sonuçlar geldi fakat sonuçların tek başına açıklanması yeterli olmamaktadır. Bir de öğretmenlerin söz konusu atamaları için kararnamelerin gelmiş olması gerekmektedir.

15 gün içinde okulla ilişikleri kesilecek!

Öğretmenlerin atama kararnameleri dys üzerinden okullara ulaştırıldı. Okullara gönderilen kararnameler sonucunda öğretmenlerin yeni görev yerleri resmen belli oldu.

Atama kararnameleri 14 Haziran tarihinde okullara ulaştırıldı. Okullara gönderilen kararnamelerle birlikte öğretmenlerin 15 gün içerisinde ilişiklerini kesmeleri gerekmektedir.

Öğretmenlerin ilişik kesme işlemlerinin gerçekleşmesinden sonra 15 gün içerisinde yeni görev yerlerine başlamaları gerekmektedir. Öğretmenlerin yerlerine yeni öğretmen atanması durumunda eğer söz konusu süreler dikkate alınmadan süre aşımı yaşanması durumunda atamaları iptal edileceği için ilgili öğretmenlerin norma fazlası olmaları durumları söz konusudur.

Öğretmen atamalarında bakanlık tarafından belirlenen sürelere dikkat etmek büyük bir önem ifade etmektedir. Öğretmenler eğer atandıkları okula 15 gün içerisinde gidip görevine başlamazsa atamaları iptal olabilir. O öğretmenler norm fazlası olarak kalmamak adına belirlenen süreler içerisinde işlemlerini gerçekleştirmelidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.