O ildeki öğretmenlerin hepsi tayin istedi! Okullar ücretli öğretmenlere kaldı!

O ildeki öğretmenlerin hepsi tayin istedi! Okullar ücretli öğretmenlere kaldı!

İl dışı tayin süreçleri tamamlanırken o ildeki öğretmenlerin neredeyse hepsi farklı illere tayin istedi. Şehirden neredeyse kaçarak uzaklaşmak isteyen öğretmenlerin yeri nasıl doldurulacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan kurumlarda görevine devam eden kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler il dışı tayinlerde de olduğu gibi İstanbul'dan neredeyse kaçarak uzaklaşmak istiyorlar. Bu durum İstanbul’un belirli yerlerinde mi yoksa tamamında mı olduğu merak konusu.

En çok başvuru İstanbul’dan geldi!

Her sene düzenli olarak gerçekleşen il dışı tayinlerinde öğretmenlerin isteğe bağlı talep ettikleri başvuruları neticelendi. Söz konusu başvurular incelendiğinde ise en çok İstanbul'dan diğer illere öğretmenler tayin talebinde bulundular.

Buradaki tayin talebi yoğunluğunun sebebi ise İstanbul'daki ev kiralarının bir öğretmenim karşılayabilecek durumda olmaktan çıkmasıdır. Bu durumdan dolayı İstanbul’da görev yapan öğretmenler Anadolu'nun çeşitli yerlerine tayin talebinde bulunmaktadırlar.

Bu durum yalnızca İstanbul'un Esenyurt ilçesinde kiraların ve fiyatlarının bir nebze daha düşük olmasından dolayı daha farklı gözlenmektedir. Ancak İstanbul'da öğretmenler okula yakın bir evde oturmak istedikleri takdirde maaşlarının neredeyse 4'te 3'ünü kira için ayırmaları gerekmektedir.

Maaşının 4’te 3’ü kiraya gidiyor!

Öğretmenlerin görev yaptığı okula daha uzak olan mahallelerde de durum pek iç açıcı değil. Ortalama kiranın İstanbul'da 30 bin lira civarında olmasından dolayı öğretmenler il dışı tayinlerde İstanbul'dan kaçarak uzaklaşmaktadır. Bu da mevcut durumdaki öğretmene ihtiyacının karşılanması amacıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesine sebep olacaktır.

Önümüzdeki senelerde emekli olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alımı yapılacağını duyuran Maliye Bakanlığı bu durumun sonucunda İstanbul'da gitgide artan nüfus sebebiyle oluşan öğretmen ihtiyacının karşılanamamasını doğuracaktır. Özellikle İstanbul'un Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu, Şişli, Kadıköy gibi ilçelerinde kiraların 40 bin lira bandına ulaşması sebebiyle öğretmenler görev yaptıkları bu okullardan başka okullara tayin talebinde bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum