Milli Eğitim Akademisi Hangi Yılın KPSS Puanıyla Alım Yapacak?

Milli Eğitim Akademisi Hangi Yılın KPSS Puanıyla Alım Yapacak?

Milli Eğitim Akademisi Hangi Yıl Düzenlenen KPSS Puanıyla Alım Yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi'yle ilgili taslak metin basına yansıdı. Akademi kurulmasına ilişkin kanunun çalışma takvimine bağlı olarak Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. Bu kapsamda KPSS puan üstünlüğüne göre akademiye kabul edilenler 3 veya 4 dönem boyunca eğitim alacak. Teorik ve uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan adaylar sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayacak. Akademi hangi yıl düzenlenen KPSS puanıyla alım yapacak merak ediliyor.

Milli Eğitim Akademileri'nin Eylül 2025 tarihinde kurulacağı bilgisi taslak metinde yer alıyor. Akademi'nin hangi yıl KPSS puanıyla alım yapacağı bilinmiyor. Konuyla ilgili ihtimaller ve iddialar ise şu şekilde:

Akademi'nin 2024 veya 2025 KPSS puanıyla alım yapma ihtimali güçlü görünüyor.

2024 KPSS 14 Temmuz'da gerçekleşecek. Akademi kuruluşu Eylül 2025 aradan geçen süre 14 ay. Öğretmen atamaları 14 ay bekletilebilir mi sorusuna verilecek yanıt 2023 KPSS puanıyla yapılan 20 bin öğretmen ataması.

Henüz 2023 KPSS puanıyla öğretmen ataması gerçekleşmedi. Görev başlangıcının 2025 yılına kadar gecikebileceği kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Eğer görev başlangıç tarihi 2024-2025 yılı ikinci dönemine kadar gecikirse yaklaşık 2 yıllık süreç sonunda atama gerçekleşmiş olacak. Görev başlangıç tarihi dönem başına (Eylül 2024) yetişirse 14 ayda atama süreci tamamlanmış olacak.

2025 KPSS takvimi ise henüz belirlenmedi. Geçmiş senelere paralel bir takvim işlenirse Akademi kurulmadan kısa süre önce KPSS puanları ilan edilmiş olacak.

Öte yandan Akademi'nin 2026 KPSS puanıyla alım yapacağı da iddia ediliyor.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum