Eğitim Sendikaları Arasında Öğretmen Alımında Mülakat Polemiği

Eğitim Sendikaları Arasında Öğretmen Alımında Mülakat Polemiği

Eğitim Sendikaları Arasında Öğretmen Atamalarında Uygulanan Mülakatla İlgili Polemik Yaşandı. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecine devam ediyor. 1 Temmuz itibariyle sözlü sınavlar başlıyor. 10 Ağustos tarihinde sona erecek sözlü sınavlar 20 il merkezinde uygulanacak. Sözlü sınav sürecinin yaklaşmasıyla birlikte Eğitim Sendikaları arasında öğretmen atamalarında mülakat polemiği yaşandı. İşte detaylar...

Bakanlık geçmiş öğretmen atamalarında sözlü sınav puanını KPSS puanına paralel yuvarlayarak adayların başarı sıralamasının değişmesinin önüne geçiyordu. Fakat 20 bin öğretmen atamasında %50 KPSS puanı, %50 sözlü sınav puanı değerlendirilerek yeni bir sıralama oluşturulacak . Öğretmen ataması bu sıralamaya göre gerçekleşecek.

Eğitim Sendikaları geride bıraktığımız süreçte öğretmen atamalarında yuvarlama yapılması yönünde Bakanlığa çağrıda bulunmuştu. Mülakat sürecinin yaklaşmasıyla birlikte Sendikalar arasında konuyla ilgili polemik yaşandı.

İlk olarak Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan "Mülakatlar başlamadan ahlaksızlıklar başladı bile" paylaşımında bulundu. Söz konusu paylaşım haberimizde.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı "Öğretmenlerin hassasiyetini istismar edenlere itibar etmeyin" paylaşımında bulundu. Söz konusu paylaşım haberimizde.

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda her iki sendika için eleştiride bulundu. İşte o paylaşım:

"Türk Eğitim Sen üyesine, eğitim bir sen bize üye ol eşin mülakatı geçer denince ortaya dökülüp mülakata hayır demiş

Eğitim bir sen de cevap vermiş,iftira demiş, mülakata karşıymış

Birinin aylık üye aidat geliri 50 milyon TL

Diğerinin ki 80 milyon TL

Ama atama bekleyen öğretmenler bu yıl bu iki sendikadan sadece ikişer otobüs istediğinde vermediler

Birinci basın açıklamasını eğitim gücü Sen sağladı ikincisini de belediyelerden yine eğitim gücü Sen talebi ile biz sağladık onlar plazalarında oturdu

Mülakat ve atama için basın açıklamasına davet ettiler gelmediler.

Otobüsten vazgeçtik 2 hafta önce mülakatlara tepki için ve öğretmen meslek Kanunu'na tepki için basın açıklamamıza davet ettik lütfedip gelmediler

Mülakata karşıyız diye Twitter'dan yazıyorlar ancak

Atama Platformu öncüleri ne çektiklerini kendileri bilir buyursun, yazsınlar, randevu vermediler

Tepkili misin

tepkiliyim

Ne kadar tepkilisin

Çok tepkiliyim

Bu partici sendikalar, bu Riyakar sendikalar çok tepkili.

Mülakata kalmış 10 gün, günaydın

Mülakat nedeniyle adaylar aylardır uyku uyuyamıyor lar,

Bu Zübük merdiven altı sendikalar üye üzerinden kavga ediyorlar. sendikacılığa bakın"

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum