20 Bin Öğretmen Atamasında Branş Başarı Sıralamaları Değişecek

20 Bin Öğretmen Atamasında Branş Başarı Sıralamaları Değişecek

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasında Branş Sıralamaları Değişecek. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. 1 Temmuz tarihi itibariyle sözlü sınavlar 20 il merkezinde uygulanmaya başlayarak 10 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Değerlendirme kriteri ise %50 KPSS, %50 sözlü sınav puanı.18 branşın ÖABT sınavı olduğu için KPSS puanına göre branş başarı sıralamaları sınav sonucu ile birlikte açıklandı. Diğer branşlar ise ÖSYM üzerinden branş sıralamalarını öğrenebiliyor.

Geçen senelerde mülakata katılan adayların sözlü sınav puanı KPSS puanına göre yuvarlanıyordu. Branş sıralamasında az bir kayma yaşanabiliyordu. Bakanlık bu sene KPSS puanı ve sözlü sınav puanının yüzde 50'sini değerlendirmeye alarak yeni bir sözlü sınav başarı puanı oluşturacak. Bu doğrultuda tüm branşlar için başarı sıralamaları değişecek.

Branş kontenjanlarına ayrılan sayı kadar atama yapıldığı için sıralama büyük önem arz ediyor. Öğretmenler ise haksızlık yaşanmaması için mülakat puanlarının KPSS puanlarına paralel yuvarlanmasını istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum