Veliler randevu almadan okula gelemeyecek mi? Randevu sistemi zorunlu mu?

Veliler randevu almadan okula gelemeyecek mi? Randevu sistemi zorunlu mu?

Velilerin okula gelişinde artık dikkat etmesi gereken yeni bir sistem bulunuyor. Veliler randevu sistemi olarak adlandırılan sisteme uyum sağlamak zorunda mı? Randevusu olmayan veli okula gelemeyecek mi? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda güvenliği sağlamak adına ilan edilen randevu sistemi velilerin okula gelirken okulların internet sitesi üzerinden randevu almalarını zorunlu kılan bir sistem olarak hazırlanmıştı.

Randevusu olmayan veli okula gelemeyecek

Söz konusu sistem ile randevu almadan velilerin okula gelmeleri yasaklanmıştı. Bu kapsamda söz konusu velilerin okullarda randevu almak için sisteme giriş yapmaları gerekmekteydi. Öğretmenlerin görüşme için müsait oldukları zamanların da belirli olduğu randevu sistemi aslında bakıldığında işlevsel olabilecek ve okullardaki güvenlik ortadan kaldırılabilecek sistem olarak hazırlanmıştır.

Hazırlanmış olan randevu sistemi sebebiyle okullar tarafından velilere gerekli bilgilendirmeler yapılmış olsa da maalesef söz konusu randevu sisteminin verimli kullanabilen okul sayısı oldukça azdır.

Sistem üzerinden randevu oluşturulacak

Önceden de olduğu gibi veliler söz konusu öğretmenleri müsaitlik durumlarını ve okulların çalışma saatlerini dikkate almadan okula gelmeye devam etmektedirler.

İstenen randevu sistemine uyum sağlanmaması okullarda maalesef belli güvenlik sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu Okullardaki güvenlik sorunlarını ortadan kaldırabilmek için yapabileceği en etkili eylem ise okullara güvenlik personel görevlendirmelerini yapmasıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.