Kasım ara tatilinde öğretmenler de tatil yapacak mı? 2024 Kasım ara tatil programı…

Kasım ara tatilinde öğretmenler de tatil yapacak mı? 2024 Kasım ara tatil programı…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatil takviminin paylaşılmasının ardından öğrenciler gün saymaya başladı. Peki bu ara tatil programı öğretmenler için de geçerli olacak mı? İşte tüm detaylar…

Kasım ayında yapılması planlanan ara tatil tarihleri 11-15 Kasım 2024 arasında belirlendi ve öğrenciler için bu süre boyunca okullar kapalı olacak.

2024 Kasım ara tatilinde öğretmenler için de tatil olacak mı?

Öğretmenler için ara tatil tamamıyla tatil anlamına geldiği söylenemez. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu dönemde öğretmenlere yönelik olarak hazırlanan mesleki gelişim seminerlerini düzenleyecek. Kasım 2024’teki seminerler, önceki yıllarda olduğu gibi online olarak yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Böylece öğretmenler fiziksel olarak okula gitmek zorunda kalmadan bu seminerlere de katılım gösterebilecekler.

Öğretmen seminerleri nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen seminerlerinin büyük kısmını online platformlar üzerinden düzenlemektedir. 2024 Kasım ara tatili için de bu uygulama devam edecek ve öğretmenler, EBA üzerinden online olarak sunulan eğitimlere katılmaları sağlanacak. Genel müdürlerin sunumlarıyla eğitimler başlatılacak. Okullarda yapılan değerlendirmelerle tamamlanmış olacak. Nisan 2025 ara tatili seminerlerinin yüz yüze olacağı planlanmıştı, bu nedenle öğretmenlerin bu tarihlerde okullarda hazır bulunması istenecek.

2024 yılı Kasım ara tatilinde öğretmenler için tamamen tatil olması mümkün gözükmüyor. Söz konusu seminerler online ortamda düzenleneceği için evlerinden çalışmaya devam edecekler. Nisan 2025'te ise bu durum değişecek ve yüz yüze seminerler zorunlu hale geleceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum