MEB arayışta! Sınav okuyacak öğretmene ihtiyaç var!

MEB arayışta! Sınav okuyacak öğretmene ihtiyaç var!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitime devam eden okullarda 29 Ekim itibarıyla sınav haftasına geçiş yapılacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı hangi derslerden sınav okuyacak öğretmen arayışında? O öğretmenler nerede görev alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitime devam eden okullarda, 29 Ekim tarihinden itibaren sınav haftasına girilmiş olacak. Söz konusu sınav haftası kapsamında özellikle Türkiye geneli düzenlenecek olan ortak sınavlar herkesin dikkatini çekiyor.

O sınavlar ortak yapılacak!

6. sınıfların Türkçe, matematik ve 10. sınıfların Türk Dili Edebiyatı ve matematik derslerinin sınavları ortak yapılacak. Düzenlenecek olan söz konusu ortak sınavlar kapsamında Türkiye genelinde bahsi geçen öğrencilerin sınavları il milli eğitim müdürlükleri tarafından ölçme değerlendirme sınav hizmetleri tarafından okunacak.

Ancak yukarıda saymış olduğumuz sınavların okunması için gerekli olan iş yükü dikkate alındığında söz konusu sınav okuyacak personel ihtiyacının ortaya çıkacağı düşünülmektedir. Bu nedenle söz konusu Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, ilköğretim matematik ve ortaöğretim matematik öğretmenlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Okullara resmi yazı gönderilecek!

Söz konusu öğretmen ihtiyacının giderilmesi adına çalışma yapılması için öncelikle okullara bu kapsamda il milli eğitim müdürlükleri tarafından öğretmene ihtiyacının bulunduğu ile ilgili resmi yazı gönderilecektir.

Söz konusu öğretmen ihtiyacının bu kapsamda giderilememesi halinde, öğretmenler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin seçimi doğrultusunda görevlendirilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.