Evlerde eğitim verecek öğretmen aranıyor! MEB başvuruları almaya başladı!

Evlerde eğitim verecek öğretmen aranıyor! MEB başvuruları almaya başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda öğrenim görmekte olan öğrencilerin bazıları çeşitli sebeplerden dolayı evlerinde eğitime devam ediyorlar. Peki bu kapsamda evde eğitim için görev alacak öğretmenlerde aranan şartlar neler?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim öğretim faaliyetleri yalnızca okul binaları içerisinde sınırlı kalmamaktadır. Özellikle çeşitli sebepler nedeniyle sağlık raporu ile durumu tespit edilmiş ve okulda eğitim almaya sağlığı elverişli olmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı evde eğitim hizmetlerini başlatmıştır.

Evde eğitim ihtiyacı öğretmenler tarafından karşılanıyor!

Evde verilen eğitimlerle ilgili olarak sağlık raporu ve rehabilitasyon araştırma merkezlerinden evde eğitim kararı bulunan öğrenciler için bağlı bulundukları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden öğretmen tahsis edilmesi gerekmektedir.

Evde eğitim görevi öncelikle okullarda görev yapmakta olan kadro ve sözleşmeli öğretmenlere teklif edilir. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin söz konusu görevleri kabul etmemesi neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da evde eğitim hizmetlerini yürütmesi amacıyla ücretli öğretmen görevlendirilmesi yapmaktadır.

Dilekçe ile başvuru yeterli!

Söz konusu evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almak isteyen öğretmenlerin bahsi geçen hizmetlerden yararlanabilmesi adına il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır. Başvuruda bulunan öğretmenlerin görevlendirme işlemleri ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.