Öğretmen akademilerinde görev almak isteyenler için başvurular açıldı!

Öğretmen akademilerinde görev almak isteyenler için başvurular açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam edecek olan öğretmen akademileri için süreç başlıyor. Öğretmen akademilerinde görev alacak olan öğretmenlerin seçilmesi için MEB, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bazında bir çalışma başlattı.

Öğretmen Akademileri olarak bilinen Eğitim Kurumları İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanan öğretmenlik meslek kanunu ile beraber kurulacak olan eğitim kurumları olarak bilinmektedir.

Bu Eğitim Kurumları için düzenleyici rolü olan Öğretmenlik Meslek Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de olan ilan ile yayınlanmıştır.

Öğretmenlerin eğitim alacağı etkinlikler yer alıyor!

Söz konusu eğitim kurumlarında milli eğitim bakanlığı kadrolarında görev yapmakta olan öğretmenlerin neredeyse tamamının eğitim alacağı etkinlikler de bulunacaktır.

Ancak söz konusu akademide en can alıcı eğitimler mesleğe yeni başlayacak olan öğretmenler için verilecektir. Söz konusu akademilerde ders verilecek öğretmenlerin belirlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalara başlamıştır.

Akademiler hangi illerde kurulacak?

Öğretmen Akademisi olarak belirtilen eğitim kurumları; Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Konya, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mardin, Sakarya, Trabzon, Tokat, Van, Mersin, Eskişehir, Sivas, Malatya, Kocaeli, Tekirdağ, Kütahya illerinde kurulacaktır.

Söz konusu 24 ilde görev yapmakta olan öğretmenler il milli eğitim müdürlükleri tarafından yayınlanmış olan öğretmen akademisi başvuru nitelikleri vasıtasıyla söz konusu öğretmen akademilerinde görev almak için başvuruda bulunabileceklerdir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum