Uzman öğretmenlik eğitimleri nasıl yapılacak? ÖBA üzerinden mi eğitim verilecek?

Uzman öğretmenlik eğitimleri nasıl yapılacak? ÖBA üzerinden mi eğitim verilecek?

2024-2025 Eğitim öğretim yılı kapsamında uzman öğretmenler ve başöğretmen olarak görevlendirilmeyi bekleyen personel, bu eğitimlerini nasıl tamamlayacak? Eğitimlere nereden ulaşılacak? İşte detaylar…

Uzman öğretmen başöğretmen olarak adlandırılan kadrolara görevlendirilecek olan öğretmenler için öğretmenlik meslek kanununda belirtildiği üzere öğretmen akademilerinde eğitim alma şartı eklendi.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri nereden alınacak?

Söz konusu öğretmen akademilerinde uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerine katılacak olan personel için 2024-2025 eğitim öğretim yılı söz konusu eğitimlerin yetişmesi mümkün gözükmüyor.

Öğretmen akademilerinin kurulması söz konusu akademilere bina, personel tahsisi gibi çok önemli işlemlerden dolayı bazı geçen akademilerin en erken 2025-2026 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi hedeflenmektedir. Bu nedenden dolayı özellikle eğitim sendikaları söz konusu eğitimlerin ÖBA üzerinden 11 ve 15 Kasım tarihleri arasında verilmesi yönünde istekte bulunmuştur.

Yeni bir yönetmelik bekleniyor!

2024-2025 eğitim öğretim yılında 10 yıllık mesleki tecrübesi bulunan öğretmenlerin uzman öğretmenliği 10 yıllık uzman öğretmenliği bulunan öğretmenlerin başöğretmenliği geçebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın söz konusu kariyer basamakları adına bir yönetmelik yayınlaması beklenmektedir.

Söz konusu kılavuz ve yönetmelik neticesinde öğretmenlerin Ocak ayında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatlarını almaları için gereken zeminin oluşturulması planlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum