Son dakika! Eğitim sendikaları bir araya gelerek eylem yapacaklar

Son dakika! Eğitim sendikaları bir araya gelerek eylem yapacaklar

Son dakika! Eğitim sendikaları bir araya gelerek eylem yapacaklar

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifindeki bazı hükümler dolayısıyla eylem yapacaklarını ifade etti.

Başkan Özbay, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç Sen ve Öğretmenler Sendika'larının bir araya geleceğini belirtti.

Sn. Özbay, şunları söyledi:

''Öğretmenlik mesleğinin kazanılması, istihdam ve meslekte ilerlemeye dair hükümleriyle öğretmenlik mesleğine yönelik yıkıcı, yok edici özelliklere sahip Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi (2/2239), 2 Ekim 2024 Çarşamba günü, TBMM Genel Kurulunda kaldığı yerden görüşmeye devam edilecek.

Kanun teklifine karşı birlikte mücadele etmek ve yol haritası belirlemek amacıyla Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç Sen ve Öğretmenler Sendikası olarak bugün saat 16.00’da Ankara Barosu toplantı salonunda bir araya geliyoruz.

Öğretmenin yalnızca adının olduğu fikir, talep ve itirazlarının yok sayıldığı, öğretmenlik mesleğini bitirme kanununa karşı tüm sendikaları birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

18 Yorum