Sendikalar müdahale etti! Çift nöbete çift ücret dönemi geliyor!

Sendikalar müdahale etti! Çift nöbete çift ücret dönemi geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında öğretmenliğe devam edenlerin haftada birden fazla nöbet tutması durumu yasal mıdır? Öğretmenlere haftada en fazla kaç nöbet görevi verilebilir mi? Sendikalar bu duruma müdahale edebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin yerine getirmeleri gereken en ağır görevlerden biri de nöbet görevleridir. Nöbet görevleri ile ilgili olarak bazı bölgelerde öğretmen eksikliğinden dolayı kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere haftadan birden fazla nöbet veriliyor.

Birden fazla nöbet görevi yasal mı?

İlgili durum Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine görev yapmakta olan öğretmenler için İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği tarafından kayıt altına alınacak şekilde yasallaştırılmıştır. Yani öğretmenlerin ilgili yönetmelik çerçevesinde okul yöneticileri tarafından öğretmen eksikliği sebebiyle kendilerine verilen ek nöbet görevlerini yerine getirmeleri esastır.

Fazla nöbet fazla ücret

Her iki yönetmelikte de ilgili durum "Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. “ maddesi gereği öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilebilir olarak belirlenmiştir.

Konuyla ilgili olarak tüm eğitim sendikaları ilgili başvurularında Milli Eğitim Bakanlığına yapmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığına yapılan söz konusu başvurular öğretmenleri tutacakları birden fazla nöbet için birden fazla nöbet görevi ücreti almaları yönündedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum