Sendikadan öğretmenler hakkında önemli adım geldi

Sendikadan öğretmenler hakkında önemli adım geldi

Sendikadan öğretmenler hakkında önemli adım geldi

Milli Eğitim Bakanlığında, 20 bin öğretmen ataması sözlü mülakatları sona erdi. Lakin Mayıs ayında çıkan yüzde 50 kpss yüzde 50 mülakat puanlarının geçerli olması yönetmeliğine pek çok sendika dava açmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise açılan davalar sonrası mülakat puanlarını açıklamanın doğru olmayacağını ve Danıştay kararını bekleyeceklerini söylemişti.

Eğitim Gücü Sen'den adım geldi. Sendika tarafından yapılan duyuruda sonuçların açıklanması için davayı geri çektiklerini ve aynı adımı diğer sendikalardan bekledikleri çağrısında bulundu.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

''Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama takvimi ve sıralamaları aradan geçen 15 ayda yayınlaması ve bununla ilgili Danıştay’a açılan davaların esas kararının beklendiğinin ifade edilmesi üzerine, atama bekleyen öğretmenlerimizin bir an önce atanabilmesi ve görevlerine başlayabilmesi adına süreci hızlandırmak için bugün itibarıyla Danıştay’a tarafımızca açılan mülakat ile ilgili davayı avukatlarımız aracılığıyla geri çekiyoruz.

Diğer mülakat davaları açan sendikalar ve taraflara da bu hafta içinde davalarını geri çekmeleri çağrısında bulunuyoruz. Bakanlığın atama takviminin geciktirilmesi mazeretlerini ortadan kaldıracak samimiyetlerini görmek istiyoruz. Devletimizin adaletine güveniyoruz ve KPSS puanları ile yuvarlama yapılarak sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyoruz.''

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum