Özel derse giren öğretmenlerin sayısı artıyor! MEB’den düzenleme gelecek mi?

Özel derse giren öğretmenlerin sayısı artıyor! MEB’den düzenleme gelecek mi?

Özel ders alanında yapılan çalışmalar özellikle Büyük şehirlerde çok daha tercih edilir haline geldi. Özel ders ücretleri ise Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında tecrübeli durumda bulunan öğretmenler özelinde saatlik 3 bin liranın üzerindedir.

Bu ücretlerin farkında olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine ödenen 108 TL civarında olan ek ders ücreti yerine saatlik 3.000 TL olan derslere girmeyi tercih ediyor. Ayrıca söz konusu durum sebebiyle yüksek gelir elde eder öğretmenler diğer öğretmenler açısından da teşvik edici bir durum ortaya koyuyor.

Büyükşehirlerde daha yaygın!

Yüksek yaşam maliyetlerinin bulunduğu Büyük şehirlerde bu sebeplerden dolayı öğretmenler zorunlu gelecekleri ders görevinin dışında derslere girmek istemiyor. Hatta çeşitli sebepler öne sürerek söz konusu maaş karşılığı derse girip geri kalan zamanlarda ek gelir elde edebilmek amacıyla özel derslere yoğunlaşıyor.

Sadece sınav müfredatı içeren derslerden değil resim bir gün müzik, bilişim teknolojileri ve son zamanlarda yoğunlaşan özel eğitim alanlarında görev yapan öğretmenler de bu kapsamda kendilerine geniş bir yelpazede gelir elde edebiliyor.

Öğretmenler okullardan uzaklaşıyor mu?

Öğretmenlerin okullardan uzaklaşmaları sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu özel Derslerle ilgili çeşitli düzenlemelere gitmek durumundadır. Eğitimde fırsat ve imkan eşitliği söz konusu durumlarda ciddi tehlike içine giriyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

16 Yorum