Okul yöneticilerinin inisiyatif kullanma yetkisi nedir?

Okul yöneticilerinin inisiyatif kullanma yetkisi nedir?

Bazı okullarda öğrencilerden kayıt aşamasında ödeme alınırken bazı okullarda bu durum uygulanmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda aldığı karar ne? Okul yöneticilerinin inisiyatif alma yetkileri ne durumda? İşte detaylar…

Bu sene ilk kez kayıt süreci tamamen elektronik ortamda gerçekleşti. Kayıtlar merkezi bir alandan sonuçlandı. Sınavsız okullara öğrenci yerleştirme işlemleri adrese dayalı olarak yapılırken, sınava girmeyen öğrencilerin okullara yerleştirilmesi süreci eve en yakın okulla ilişkilendirilecek şekilde tasarlandı.

Okul müdürlerinin yetkilerine sınır getirildi!

Okul müdürlerinin yetkileri sınırlandırıldı. İnisiyatifleri elinden alındı. Artık bir veli çocuğu okula kayıt ettirmek istediğinde herhangi bir kayıt ücreti ödemeyecek. Çünkü bu konuda okul müdürünün bir inisiyatifi bulunmuyor.

Oluşan bu kafa karışıklığı aslında okul yöneticilerini de zan altında bırakıyor. En azından bakanlık bu konuda tepkisini ağır şekilde dile getiriyor. “Zaten okul yöneticilerimizin hiçbir inisiyatifi yok yani bir ilkokul müdürü adrese dayalı olarak gerçekleşen bir kayıt işlemi için neden tekrardan kayıt parası alsın?”

Müdürlerin yetkiler neler?

Öğrencilerin kaydı zaten sistem tarafından yapılıyor. “Okul müdürlerimizi bu pozisyona düşürmeyin. Ben gerçekten rahatsızım” diyen Bakan Tekin, okul müdürlerinin bu konuda zan altında bırakıldığında dikkat çekti.

Bu konu yasal olarak incelendiğinde okul yöneticisinin yetkileri mesleki yeterlilik başta olacak şekilde yasal düzenlemelerle net bir şekilde belirlenmiştir. Kanun ve yönetmelikler bu konuda açık bir şekilde okul müdürünün yetkilerini belirleyerek yasal düzenlemelerle çerçevelendiriyor.

Okul müdürü okulun tüm işlerini düzenlemekle, yürütmekle ve denetlemekle sorumludur. Eğitim öğretim faaliyetleri planlanırken personelin yönetilmesi ve okulda güvenliğin sağlanabilmesi için alınabilecek tüm tedbirler yine okul müdürünün inisiyatif alanında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum