Okul kantinlerinde usulsüzlük iddiası!

Okul kantinlerinde usulsüzlük iddiası!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermekte olan eğitim kurumlarındaki okul kantinleri Bakanlığın dikkatini çekti. Beklenmeyen bu hamle bakanlık tarafından nasıl karşılandı?

Milli Eğitim Bakanlığı gelen şikayetleri değerlendirmek için çalışma başlattı. Okul kantinlerinin usulsüz şekilde kiraya verildiği bilgisine ulaşıldı. Bazı okulların kantinlerinde yapılan veli şikayetleri nedeniyle bakanlık bazı bölgelerde inceleme yapmak için adım attı.

Kiraya verilmesi için belirli şartlar var!

Okul kantinleri kiraya verilebiliyor ancak kanuni olarak olaya yaklaşmak gerekirse bunun belirli şartları bulunuyor. Örneğin; okullarda satışı yapılacak olan kantin ürünleriyle ilgili Bakanlığın listelemiş olduğu kuralların yerine getirilmesi gerekiyor.

Ancak her okul kantini bu kurallara uymuyor. Okula bağış yapma teklifi ile gelen kantin işletmecileri olduğu tespit edildi. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bundan sonraki süreçte her ay düzenli olarak kontrollerin yapılacağı ifade edildi

Neden şikayet edildi?

Yapılacak denetimler sırasında eğer okul müdürü bir aksi harekette bulunursa o okul müdürlüğüne şikayet davası açılabilecek. Peki bu usulsüzlük neden yapılıyordu?

İddia edilene göre bu yıl içerisinde okullara verilen ödenekler kısıldı ve içinde bulunulan yıl içerisinde maddi kaynaklara erişim daha da zor hale geldi. Böyle bir durum bilinçli veya bilinçsiz olarak farklı durumların ortaya çıkmasına sebep oldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum