Öğretmenlerin o sorunu çözülemedi! Çift nöbete çift ücret verilecek mi?

Öğretmenlerin o sorunu çözülemedi! Çift nöbete çift ücret verilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu yönetmelikte aslında konu oldukça açık ve net ancak uygulama sürecinde yaşanan farklılıklar nöbet konusunda bazı dezavantajlara dönüşebiliyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermekte olan eğitim kurumlarında nöbet uygulaması her yıl sistem içerisinde sorunsuz şekilde devam ediyor. Dönüşümlü nöbet uygulaması sistemi müdür ve müdür yardımcısı müdahalesi ile hazırlanıyor. Haftalık olarak belirli periyotlarda dönüşümlü nöbet tutma eğilimi gerçekleştiriliyor.

Bazı bölgelerde haftada birkaç nöbet tutuluyor!

Bakanlık bünyesinde kadrolu olarak çalışan bir öğretmen nöbet tuttuğu günden ücret alırken ücretli olarak ek ders karşılığında çalışan bir öğretmen herhangi bir ödeme almıyor. Konuya farklı bir açıdan bakalım. Bazı bölgelerde öğretmen eksikliği yoğun şekilde yaşanıyor. Böyle bir durumda öğretmen haftada birden fazla kez nöbet tutmak zorunda kalabiliyor.

Bazen ek görevler yazılabiliyor!

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında okul yöneticisi öğretmen eksikliği yaşandığı durumlarda öğretmenlere ek görev yazabiliyor. Öğretmeninde bu durumda ek görevini yerine getirmesi gerekli oluyor.

Müdür Yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmadığında Müdür Yardımcısı ve Öğretmenlere haftada birden fazla nöbet verilebileceği kanunda açıkça ifadelerde bulunuyor. Bu durum birden fazla nöbet tutan bir öğretmen için mağduriyet oluşturuyor ancak yine aynı ücret veriliyor. Özellikle sendikalar bu konuda daha çok duyarlı davranmaya çalışıyor. Birden fazla nöbet tutan bir öğretmenin nöbet görev ücretinin 2 katına çıkarılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum