Öğretmenlere kötü haber geldi

Öğretmenlere kötü haber geldi

Öğretmenlere kötü haber geldi

Milli Eğitim Bakanlığında, öğretmenler ana maaşlarının yanı sıra ek ders alıyorlar. Belli bir dersten fazla giren öğretmenler ek ders, dyk, egzersiz gibi ücretler alıyorlar. Bunların yanı sıra nöbet, iyep gibi ek kalemler ek dersler üzerinden hesaplanıyor. Öğretmenlere ek dersler konusunda kötü haber geldi. İşte detaylar..

Ek ders ücretleri son yıllarda alım gücünü kaybetse de özellikle Temmuz 2023 tarihinde yapılan memur maaş zam düzenlemesi sonrası ciddi bir alım gücüne uğradı. En düşük memur maaşına yapılan yüzde 85 zamma karşılık ek ders ücretlerine sadece yüzde 17.31 oranında zam geldi. Bu zam sonrası ek ders ücretlerinde alım gücü ciddi anlamda eridi.

Öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili son günlerde sosyal medyada talepler oluşmaya başladı. Öğretmenler ek ders ücretlerine yüzde 100 zam gelmesi konusunda seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Öğretmenlere bu konu hakkında kötü haber geldi.

resized-465dc-498cf438uzmanocc88gcc86retmennedirnasc4b1lolunur.jpg

Ek ders ücretlerinin yükseltilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den de girişimler gelmişti. Lakin Maliye Bakanlığının mali politikaları sebebiyle bütçeye ek külfet oluşturacak herhangi bir talep direkt reddediliyor. Dolayısıyla öğretmenlerin bu talebi en azından seçime kadar karşılanamayacak.

Bakalım seçim zamanı öğretmenlerin bu talebi karşısında bir adım atılacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

65 Yorum