Öğretmen yürekleri dağladı: ''Okulda çok mutsuzum, istifa bile düşünüyorum.''

Öğretmen yürekleri dağladı: ''Okulda çok mutsuzum, istifa bile düşünüyorum.''

Öğretmen yürekleri dağladı: ''Okulda çok mutsuzum, istifa bile düşünüyorum.''

Bir öğretmenin memurlar forum adresindeki iddiaları pek çok öğretmen meslektaşını üzdü. Söz konusu öğretmen verilen angarya işler dolayısıyla okula gitmek istemediğini hatta istifa etmek istediğini ifade etti. Öğretmenin yorumu meslektaşlarının yüreklerini dağladı.

Bir kullanıcı forum adresinde şunları söyledi:

''İl dışı tayinle yeni bir okula geldim. Ancak beni daha ilk aydan o kadar bezdirdi ki bütün angaryalar zor işler hep yeni gelenlere veriliyor. Okula nefretle istemeyerek gider oldum. Ne yapabilirim nasıl kurtulabilirim buradan Hiç görevlendirme almadım istesem süreç nasıl ilerler ? Psikolojik olarak etkileniyorum artık uyku sorunlarım başladı ağlayarak gidiyorum okula. Çok kalabalık ve zaten yükü ağır bir okul sınıflar kalabalık kendi dersimin sorumlulukları ağırken bir de ha bire angarya ve sürekli bize verilen işlerle uğraşıyoruz. Ne yapmam gerekir idareye karşı nasıl davranmalıyım sizce?''

Netice itibariyle okul müdürünün vermiş olduğu görevler, öğretmenin ana görevi olan eğitimin aksamasına yol açıyor.

Okul müdürlerinin baskısı öğretmenleri yıldırıyor!

Bilindiği üzere bazı okul müdürleri angarya işler, yönetmeliğin çok sıkı uygulanması ve bazı konular ile öğretmenlere mobbing'de bulunuyorlar. Bu da özellikle mesleğe yeni atanan, yönetmelikten haberi olmayan ve de korkan genç öğretmenlerimizin meslekten yılmasına sebep oluyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

75 Yorum