Öğretmen o durumda dava açabilir! Norm kadro hataları görmezden gelinmemeli!

Öğretmen o durumda dava açabilir! Norm kadro hataları görmezden gelinmemeli!

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte neredeyse tüm zamanları zirvesine çıkan norm fazlası öğretmenlerle ilgili olarak okul müdürlerinden kaynaklanan bazı hatalı durumlar meydana gelmektedir. Peki bu hatalar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdürmekte olan öğretmenlerin norm fazlası olma durumlarının en temel sebeplerinden biri seçmeli derslerle ilgili oluşan hatalardır. Özellikle öğrencilerin kontrolüne bırakılan seçmeli dersleri kapsamında öğretmenlerin norm fazlası olma durumları meydana gelmemesi içi Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu seçmeli derslerle ilgili okul yöneticilerine insiyatif tanıma hakkı vermiştir.

Okul müdürlerini şikayet etme hakkı var!

Söz konusu inisiyatif tanıma hakkı ilgili öğretmenlerin norm fazlası olma durumlarında kullanılacaktır. Ancak hiçbir şekilde kullanmaz, aksine öğretmenlerin normal fazlası olmaları yönünde bile isteğe kararları verirse söz konusu durumdan dolayı öğretmenlerin iyi niyet karinesini bir kenara bırakarak ilgili karar veren okul müdürlerini şikayet etme haklıları olacaktır.

Dava açabilirler

Yani öğretmenler norm fazlası olduklarını söz konusu olanlar açıklandıktan sonra öğrenmemelidir. Bununla ilgili gelişecek olan süreçlerle ilgili okul yöneticileri özellikle okul müdürleri konuyla ilgili öğretmenleri aydınlatmalıdır. Yaşanacak olan olumsuzluklarla ilgili olarak öğretmenlerin dava açma hakları dahi söz konusudur.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum