Öğretmen maaş zamlarıyla ilgili kötü haber geldi

Öğretmen maaş zamlarıyla ilgili kötü haber geldi

Öğretmen maaş zamlarıyla ilgili kötü haber geldi

Her 6 ayda bir memur maaşlarına dolayısıyla da öğretmen maaşlarına güncelleme geliyor. Öğretmenlere Temmuz ayında yüzde 19.31 oranında enflasyon güncellemesi yapılmıştı. Öğretmenlere bir zam da Ocak ayında gelecek. Yüksek zam beklentisi olan öğretmenlere kötü haber geldi. Tüik'in yayınlamış olduğu anketlere göre öğretmen maaşlarına beklentinin aksine düşük zam oranı gelecek. İşte ayrıntılar..

Öğretmen maaşlarına Ocak ayı itibariyle yüzde 6 toplu sözleşme zammı + bir önceki toplu sözleşmesinden geriye kalan enflasyon farkı kadar zam yapılacak. Dolayısıyla yüzde 6 + (yüzde 10'un üzerinde çıkacak 6 aylık enflasyon oranı kadar) güncelleme yapılacak.

Öğretmenler, Temmuz 2024’ten itibaren maaşlarına yaklaşık %20 oranında zam bekliyorlardı. Bu artışın %6’sı toplu sözleşme zammı, %14’ü ise enflasyon farkı olarak hesaplanmıştı. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri, bu beklentilerin gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Bu nedenle öğretmen maaş zamları da beklentilerin oldukça altında kalacak.

Artan hayat pahalılığı karşısında Ocak ayı zammı umulanın aksine düşük kalacak. Asgari ücrete gelecek zam sonrası da öğretmen maaşlarında alım gücü düşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in enflasyon verilerine ve Merkez Bankası ile diğer kuruluşların tahmini enflasyon oranlarına göre, memur maaşlarına en fazla %5 oranında bir enflasyon farkı yansıması bekleniyor.

Bu oranla birlikte yüzde 11 civarı bir zammın gelmesi bekleniyor.

Lakin mali disiplin sebebiyle bu rakam düşük tutulur mu? Onu hep birlikte göreceğiz.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

14 Yorum