Öğretmen akademisinde yer alacak öğretmenler kimler?

Öğretmen akademisinde yer alacak öğretmenler kimler?

Yeni düzenleme ile başlayacak olan Öğretmen akademisinde Kadrolu öğretmenler mi yoksa Kadrosuz öğretmenler mi yer alacak? İşte o önemli sorunun yanıtı…

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında, kadrolu öğretmenlerden bazıları öğretmen Akademisi'nde eğitim alacak.

İlk defa yönetici olacak öğretmenler ve mevcut müdür ya da müdür yardımcıları yöneticilik eğitimi alacak. Bu bilgiye ek olarak dikkat edilmesi gereken önemli detay ise; uzman ve başöğretmen olmak isteyenlerin de akademiye dahil edileceği oluyor.

Eğitim fakültesi mezunları da katılacak!

Eğitim fakültesi mezunu öğretmenler de bu eğitim programına katılabilecek. Öğretmenlerin en çok sorduğu sorulardan birisi de cevap buldu. O sorunun cevabı ise şöyle; Akademi eğitimi almayan öğretmenler yöneticilik yapamayacak ve uzman öğretmenlik gibi kariyer basamaklarına ulaşamayacaklar.

20 yılı doldurana başöğretmenlik şansı

Bu sene ilk defa 20 yılını dolduran öğretmenler başöğretmenlik başvurusu yapacaklar. Gerekli eğitimi aldıktan sonra ise bu unvana sahip olabilecekler. Öğretmenlik hakkında yaşanan yeni gelişmeler için haberlerimizi mutlaka takip edin.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum