Öğrenci o liseden mezun olunca aylık 40 bin lira kazanıyor!

Öğrenci o liseden mezun olunca aylık 40 bin lira kazanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim faaliyetlerine devam eden o liselerden mezun olan öğrenciler mezun olur olmaz iş fırsatları ile karşılaşıyor. Ayrıca üstüne 40 bin liranın üzerinde maaş alıyor? Peki hangi lise?

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlar dahil yapmış olduğu çalışmalarla beraber mesleki eğitime gösterdiği önem daha da artıyor. Şirketler ve fabrikalar daha öğrencileri mezun etmeden söz konusu meslek liselerinden eleman istiyor. Söz konusu meslek liselerinin bu yükselişi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli olan bölümlerin meslek liselerine açılmasına da olanak tanıyor.

O bölümlerde iş imkanı çok fazla!

Son zamanlarda elektrik elektronik, makine, otomasyon teknolojileri, otomotiv teknolojileri, bilişim teknolojileri, siber güvenlik gibi bölümlerden mezun olan öğrenciler mezun olur olmaz üniversiteye gitmeden iş sahibi olma fırsatı ile karşı karşıya kalıyor.

Söz konusu öğrencilerin bu sebeplerden dolayı okullarındaki eğitimlerine de büyük önem verdikleri bilinen bir gerçektir. Bunun yanında Anadolu Lisesi mezunu olan öğrenciler üniversitelerin sadece belirli bölümlerinden mezun olmaları durumunda bahsi geçen ücretleri alabiliyor.

Meslek liseleri rekor kırıyor

2024 yılında yapılan LGS yerleştirmeler neticesinde de meslek liselerinin önemli bir kere daha ortaya çıktı. Söz konusu mesleki eğitimle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ortaokuldan itibaren öğrencilere ilgili mesleki eğitim becerilerini kazandırmayı hedefliyor. Meslek lisesi mezunu olan öğrenciler alanlarında üniversite öğrenimi yapmaları halinde alacakları ücretler artmakla beraber çalışacakları pozisyonlar da farklılık gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum