O öğretmenler daha çok çalışmasına rağmen aynı ücreti alıyor!

O öğretmenler daha çok çalışmasına rağmen aynı ücreti alıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan öğretmenlerin ek ders ve maaşları çeşitli kurallara bağlı olarak ödenmekteyken hangi branş öğretmenleri hem herkesten fazla yorulup herkesle aynı ücreti alıyor? Merak edilen detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler ciddi anlamda yorularak tüm güçleri ile eğitime katkı sağlamaktadırlar. Ancak Bakanlığın son yıllarda özellikle Türkçe dersi ile ilgili almış olduğu belli kararlar sebebiyle Türkçe Öğretmenlerinin yerine getirmesi gereken görevler ve söz konusu öğretmenlere yüklenen sorumluluklar diğer öğretmenlere göre daha fazla olmaktadır.

O öğretmenlerin yükü daha ağır!

Türkçe öğretmenlerine yönelik yüklenen görev ve sorumlulukların en önemlisi hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı'nın sene başından beri üzerinde durduğu dilimizin zenginlikleri projesi olmaktadır. Söz konusu proje kapsamında Türkçe öğretmenlerinin haftalık ve aylık olarak çok sayıda görevi yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda Türkçe öğretmenlerinin yerine getirmesi gereken görevlerin yanında bir de Türkçe dersi sınavı ile ilgili olarak bir dönemde okuma ve yazma sınavının ardından dinleme ve konuşma sınavlarının yerine getirilmesi gerekmektedir. Söz konusu sınavların dönem boyunca düzenlenecek olan tüm Türkçe sınavlarında aynı şekilde usulde düzenlenecek olması Türkçe öğretmenleri için ekstra yorucu olmaktadır.

Aynı ek ders ücretini alıyorlar!

Yukarıda verilen ek görevlerin yanı sıra Türkçe Öğretmenleri diğer branş öğretmenleri ile aynı ek dersi almaktadır. Söz konusu ek sınav ve görevler sebebiyle Türkçe Öğretmenlerinin ilgili talepleri sendikalar tarafından yüksek sesle dile getirilmiş değildir. Bu durum Türkçe branşında görev yapmakta olan öğretmenler için yorucu bir hal almaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum