O işlemler 4 Ekim’e kadar devam edecek! Yeni müfredat çalışmaları sürüyor!

O işlemler 4 Ekim’e kadar devam edecek! Yeni müfredat çalışmaları sürüyor!

Yenilenen eğitim öğretim müfredatı olarak bilinmekte olan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için yapılması gereken belli işlemler henüz tamamlanmadı. Söz konusu işlemlere bakıldığında MEB tarafından okullara bu kapsamda yeni yazılar iletildi. İşte detaylar…

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk kez faaliyete girecek olan yeni müfredat hakkında öğretmenlerin yürüteceği iş ve işlemlerle ilgili yapılması gerekenler ve görevler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda yeniden öğretmenlerin değerlendirme aşamasında çeşitli plan ve programlarla ilgili olarak görüşlerine başvurulmuştur. Son olarak öğretmenlerden görüş istenen konu ise Türk İşaret Dili Kursu üzerine olmuştur.

İşaret dili programı güncellendi!

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından işitme yetersizliği olan ilkokul öğrencileri için "Türk İşaret Dili Öğretim Programı (1, 2 ve 3. sınıflar için)" Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenmiştir.

Taslak program 4 Ekim’e kadar askıda

Güncellenen taslak program, "http://mufredat.meb.gov.tr/TaslakProgramlar.aspx" web adresi üzerinden öğretmenlerimizin, akademik çevrelerin ve diğer ilgililerin görüşlerine sunulmuştur. Bu kapsamda taslak program anılan web adresinde 04 Ekim 2024 tarihine kadar askıda kalacaktır.

Bahse konu taslak programın askıya çıkarıldığı ve görüş toplanmaya başlandığı hususu hakkında okullarda bulunan işitme engelliler ilkokullarının bilgilendirilmesi ve ilgili öğretmenlerin taslak programlara yönelik görüş bildirmeye teşvik edilmesi gerektiği ile ilgili talimatlar resmi yazılarla okullara bildirilmiştir. O tarihe kadar öğretmenlerin geri dönüş yapması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.