Norm durumu hakkında tüm öğretmenlerin mutlaka okuması gereken bilgilendirme!

Norm durumu hakkında tüm öğretmenlerin mutlaka okuması gereken bilgilendirme!

Norm durumu hakkında tüm öğretmenlerin mutlaka okuması gereken bilgilendirme!

Bilindiği üzere son haftalarda pek çok öğretmen norm fazlası olmuş, bunun için farklı okullara görevlendirilmişlerdi. Bazı öğretmenler ders tamamlama yoluna giderken bazıları ise bulundukları okuldan kadrolarıyla birlikte ayrılmışlardı. Bu öğretmenlerimiz önümüzdeki günlerde yeni tercih yapacaklar. Lakin norm durumuyla alakalı tüm öğretmenlerimizin mutlaka okuması gereken bilgilendirme haberimizde..

İşte bilgilendirme:

Okulda kaç saat derse girerseniz girin yine de norm fazlası olabiliyorsunuz. 21 saat ve üstü derse girseniz bile norm fazlası olmanın mümkündür. Nasıl mı?

Normlar hesaplanırken okullara norm bölgeden geliyor. Yani önemli olan okulunuzun eğitim bölgesinde olduğu ve bu bölgede kaç okulun bulunduğudur. Bölgeler de bazen bir il, ilçe bazen bir mahalle olabiliyor.

Bölgede 500 saat ders var, bu 24 norm ediyor. Şimdi bu normlar dağıtılırken önce 21 saati olan her okula 1 norm veriliyor. Sonra o okulda 42 saat dahi ders olsa ikinci bir norm verilmeden önce norm verilmeyen okula veriliyor.

Sonuç olarak diyelim bir okulda 44 saat ders var ve 1 norm verildi. Daha sonra öğretmeni olmayan 6 saatten fazla dersi olan tüm okullara veriliyor sonra ikinci öğretmenlere geçiliyor.

Bu bazı branşlar için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Mesela 5 okul var diyelim.

A B C D E

A 50

B 25

C 10

D 10

E 10

Ders saatleri böyle olsa ve hepsi aynı eğitim bölgesinde olsa her okula 1 norm veriliyor. A okulunda 50 saat ders olmasına rağmen normu 1 oluyor, geri kalan ders tamamlamaya gidiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.