MTSK sınav görevlisi okul müdürü darp edilerek burnu kırıldı

MTSK sınav görevlisi okul müdürü darp edilerek burnu kırıldı

MTSK sınav görevlisi okul müdürü darp edilerek burnu kırıldı

MTSK sınav görevlisi okul müdürü şiddete uğradı. Eğitim Bir Sen'den konu hakkında açıklama geldi. Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgeçili sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

''Eğitimciye yönelik şiddeti durdurun. Bugün Yüreğir'de yapılan MTSK Sınavı'nda eğitimci arkadaşımız, MTSK Sınav görevlisi, Yüreğir Semerkant İlkokulu Müdürümüz Battal Açıkgöz bir kendini bilmez, sokak kabadayısı tarafından feci şekilde darp edilmiş ve Müdürümüzün burnu kırılmıştır.

Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yıllardır uyardığımız halde şiddet olaylarının önüne geçilmiyor. Bunun da asıl nedeni; caydırıcı cezaların olmamasıdır. Bugün bir eğitimcimiz yeterince korunamadığı için ölümle burun buruna geldi. Yarın belki başka bir eğitimcimiz daha bir kendini bilmez tarafından katledilecek.

Yetkililer bu duruma daha ne kadar kayıtsız kalacak? Ne kadar daha izleyecek? Bizler görevimizi yaparken; "Acaba bugün evime sağ salim dönebilir miyim? Herhangi bir olay yaşamadan eşime, çocuklarıma, aileme, evime kavuşabilir miyim?" diye düşünmek istemiyoruz.

Artık yeter! EBS Adana olarak faalin ve azmettirenlerin gerekli cezayı alması için olayın takipçi olacağız.''

BAŞKAN ALİ YALÇINDAN DA TEPKİ GELDİ!

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini şu şekilde dile getirdi:

''Bu Vandallığın Hesabı Sorulmalıdır! Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız Adana’da MTSK sınavında eğitimcinin darp edilmesinin bir karşılığı, yaptırımı olmalıdır. Kendini bilmez, haddini bilmez bir sokak kabadayısının deneme tahtası değiliz.

Eğitimciyiz, eğitim çalışanıyız, kamu görevlisiyiz. Hukuk varsa ülkede bir yaptırımı olmalıdır bu kabadayılığın. Aklıyla zoru olanın aklını başına getirmelidir adalet sistemimiz. Kolluk görevlilerimiz bu zorbanın elini kolunu sallayarak gezmesine fırsat vermemeli ve hukukun karşısına çıkarmalıdır.

Yetkilileri göreve davet ediyor, hukukun gereğini yapacağına inanıyoruz.''

İşte video:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum