Milli Eğitim Müdürü uyardı: İzin vermeyeceğiz!

Milli Eğitim Müdürü uyardı: İzin vermeyeceğiz!

Milli Eğitim Müdürü uyardı: İzin vermeyeceğiz!

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama özel okulların kitap dayatması gibi bir durumun olamayacağını, eğer böyle bir durum var ise gerekli incelemelerin yapılacağı ifade edilmişti. Şubat ayında çıkarılan yeni mevzuatla, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm özel okulların Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını kullanması zorunlu hale geldi.

Konu hakkında Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz uyarıda bulundu.

Son dönemde velilerden gelen tepkilerin ardından açıklama yapan. Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm eğitim kademeleri için hazırladığı ders kitapları özel okullara ücretsiz olarak dağıtıldı. Okullarımızda devlet kitapları okutularak özel yayınların ekleri kesinlikle okutulmayacaktır. Bakanlığımız, tüm okullara dağıttığı kitapların okutulmasını zorunlu kılmıştır. Alanya'da bu hususu titizle takip ediyoruz. Ne özel okullarda ne de devlet okullarında ek yayın kullanılmayacak; yalnızca Bakanlığımızın dağıttığı kitaplar okutulacaktır," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum