MEB’den yeni talimat! O görevi yerine getirmeyen okullar uyarı alacak!

MEB’den yeni talimat! O görevi yerine getirmeyen okullar uyarı alacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda görevini sürdüren öğretmenlerin yapması gereken ve okulların bu görevin yerine getirilmemesi durumunda uyarılmasına sebep olacak uygulama nedir? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan kadrolarda görev yapmakta olan öğretmenlere son yıllarda en çok talimat gelen konulardan biri de hiç şüphesiz sosyal etkinlikler olmaktadır. Okullarda yürütülen sosyal etkinlik faaliyetleri ile ilgili olarak İl Milli Eğitim müdürlüklerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uyarılar yapılmaktadır.

Uyarı yapılan durum sosyal etkinlikler…

İl genelinde yürütülen sosyal etkinlik sayısının istenilen düzeyde olmaması durumunda il Milli Eğitim Müdürlükleri söz konusu durumlar hakkında bir çalışma başlatır. Başlatılan çalışma neticesinde sosyal etkinlik girişi yapan ve yapmayan okullar tespit edilir.

Sosyal etkinlik girişlerinin e-okul üzerinden kulüp bazında kulüp sorumlusu öğretmenler tarafından yerine getirilmemesi durumunda söz konusu öğretmenlere haftalık 2 saat olan ek ders ücretinin ödenmemesi durumları bile söz konusu olabilir.

Okul müdürlerinin uyarması gerekiyor

Bu kapsamda okul müdürlerinin konuyla ilgili olarak öğretmenlere ilgili sosyal etkinlik faaliyetlerinin ay sonunda eksiksiz olarak her kulüp öğretmenin tarafından girilmesi gerektiği ile ilgili uyarı yapması gerekmektedir.

Aksi halde gerekli uyarıların yapılmaması ve söz konusu sürecini takip edilmemesi gibi durumlardan dolayı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gerekli çalışmaları yürütmeyen okullar uyarı alacaklardır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.