MEB talimat verdi! O şarta uymazsa öğrenci DYK’dan atılacak!

MEB talimat verdi! O şarta uymazsa öğrenci DYK’dan atılacak!

Destekleme ve Yetiştirme Kursu olarak bilinmekte olan kurslarda öğrenim gören öğrencilerin bazı durumlar nedeniyle kurslardan ilişikleri kesilmektedir. Peki öğrenciler hangi durumlarda bu kurslardan atılır? İşte detaylar…

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğrenim görmeye devam eden öğrencilerin aşağıdaki durumlar yaşandığı takdirde ilişikleri kesilmektedir.

Devamsızlık yapanın kaydı silinir!

Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamlılık zorunluluğu vardır. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5’ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

Öğrencilerin kurslara devam ve devamsızlıkları kurs merkezi müdürlüğünce öğrenci/kursiyer yoklama defteri ve e-Kurs Modülüne günlük olarak işlenir. Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıkların 1/5’i, devamsızlık süresinden sayılmaz.

Disiplini bozucu haller kursla ilişiği kesmeye neden olur!

Öğrenci/kursiyerin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde kurs merkezi yönetimine velisi tarafından verilir ve kurs merkezi müdürlüğünce e-Kurs Modülüne işlenir. Zorunlu hâllerde özür belgesinin teslim süresi kurs merkezi müdürlüğünce 10 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci / kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okulların/kurumların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır. Gerektiğinde kursla ilişikleri kesilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.