MEB öğretmenleri zorunlu olarak görevlendirebilir mi?

MEB öğretmenleri zorunlu olarak görevlendirebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı ilçe emri ile ataması yapılan bir öğretmeni, sertifikası olmamasına rağmen zorunlu olarak görevlendirilebilir mi? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Bakanlık tarafından sunulmuş olan eş durumu tayinlerinin hakkını ilçe emrinde kullanan ve bu şekilde atanan bir öğretmen zorunlu görevlendirmeye tabi olabilir mi? Bu durum doğal mı yoksa farklı yaptırımları mevcut mu?

Sertifikası olmayan öğretmen itiraz ediyor!

Edebiyat öğretmeni olan ve ilçe emri ile farklı bir okula ataması yapılmış olan öğretmene bir ilkokulun otizm sınıfında görev verdikleri iddiaları bulunuyor. Okul yöneticisi bunu söylediğinde öğretmen sertifikası olmadığı için itiraz da bulunuyor.

Özel eğitimde görevlendirilen bu öğretmen için yönetim göreve başladıktan sonra sertifika aldırma ihtimalini göz önünde bulundurduğunu ifade ediyor. Bu durumun doğruluğu ise tartışılır. Ancak, bu uygulama bakanlık bünyesinde sürekli olarak kullanılan bir yöntem…

Norm fazlası öğretmen her branşta zorunlu görevlendirilebilir!

Bulunduğu şehirde norm fazlası ya da il/ilçe emrinde bulunanlar için herhangi bir branşta görevlendirme verilebiliyor. Yaşanan olayın yasal kurallara aykırı bir tarafı yok. Ayrıca özel eğitim hizmet içi eğitime katılmak için sabah saat 08.00 ile 17.00 arasında olmak şartıyla yasal ve zorunlu talepte bulunulabilir.

Norm fazlası olan bir öğretmen her branşta zorunlu görevlendirme alabiliyor. Ders olmadığı için nerede açık varsa her yıl köy okulları dahil olmak üzere görevlendirme yapılabiliyor. Özel eğitim konusunda hizmet içi eğitim mesai dışı ise hizmet içi eğitime gitmeyerek dava açma hakkı ise mevcuttur.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum