MEB bu konuda çok kararlı! Öğretmenlere sosyal medya yasağı geliyor!

MEB bu konuda çok kararlı! Öğretmenlere sosyal medya yasağı geliyor!

Öğretmenler için gelen yasaklardan bir tanesi sosyal medya konusundadır. Yeni düzenleme ile Öğretmenlik meslek kanununda hangi hükümler yer almaktadır? İşte bu yasak hakkındaki detaylar…

Meclisten geçmiş olan öğretmenlik meslek kanunu ile beraber çok sayıda durumla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı yasak getirmiştir. Söz konusu öğretmenlik meslek kanunu öğretmenlerin mesleki anlamda özlük haklarını ve çalışma usulü esasları ile ilgili çok çeşitli düzenlemeyi yürürlüğe koyması ile beraber öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken bazı yasaklar da görülmektedir.

Öğrencilerin görüntülerinin paylaşılması yasak!

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle öğretmenlerin sosyal medya hesaplarından öğrencilerinin görüntülerini ve sınıfta işlenen etkinliklerle ilgili yapılan paylaşımları doğrudan yasaklamaktadır.

Bu düzenleme ile beraber öğretmenlere sosyal medya paylaşımları üzerine çok defa uyarı gelmesine rağmen ilk defa bakanlık düzeyinde kanun hükmünde bir madde ile öğretmenlerin yapacakları paylaşımlarla ilgili sınırlamalar direkt olarak ifade edilmiştir.

O öğretmenlere soruşturma açılabilir!

Bu sınırlamalar kapsamında öğrencilerinin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşan öğretmenlere soruşturma açılabilecek. Açılacak olan söz konusu soruşturma neticesinde öğretmenlerin kınama cezası ile cezalandırılmalarının da önü açılmış durumdadır.

Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesinin en önemli sebeplerinden biri de öğrencilerin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak promosyon anlaşmaları ile rekor düzeyde gelir elde eden öğretmenlerin engellenmesi amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum