MEB %25 artırımlı ek ders veriyor ama… O ders için öğretmen bulmak mümkün değil!

MEB %25 artırımlı ek ders veriyor ama… O ders için öğretmen bulmak mümkün değil!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görevini sürdürmekte olan öğretmenlere yürüttükleri ders görevleri karşılığında ek ders ücretleri verilmektedir. Peki bu ek ders ücretleri hangi görevler karşılığında yerine getirilmektedir? Detaylar haberimizde…

2024-2025 eğitim öğretim yılında geçmiş yıllarda olduğu gibi yine destek eğitim odası ders faaliyetleri için çalışmalar başlatıldı. Söz konusu destek eğitim odasında kaynaştırma öğrencisi olarak adlandırılan öğrenciler ders görmektedir.

Destek eğitim odalarına öğretmen bulunamıyor!

Söz konusu kaynaştırma öğrencileri destek eğitim odalarında öğretmenlerden birebir ders almaktadırlar. Ancak destek eğitim odalarında görev yapacak olan öğretmen bulmakta okullar zorluk çekmektedir.

Mevcutta bulunan öğretmenlerin söz konusu destek eğitim odalarında görev yapmak istememeleri nedeniyle, destek eğitim odalarına gönüllülük esasına göre öğretmen görevlendirmeleri ile faaliyet gösteriyor oluşuyor okul yöneticilerine zorlamaktadır.

4 saat derse girip 5 saat ücreti alır!

Öğretmen bulunmaması durumu okul yöneticilerinin de çözümü Il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden öğretmen talep etmesine yönlendiriyor . Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamında görev yapan öğretmenler arasında söz konusu kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ilgili destek eğitim odalarına başvuruları bulunmazsa ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapılmaktadır.

Bu kapsamda görev alan öğretmenler ise %25 artırımlı ek ders ücreti alırlar. Destek eğitim odasında 4 saat derse giren bir öğretmen 5 saatlik ek ders ücreti alır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.