Mazeret ilçe emri ile görevlendirilen bir öğretmen, görevin iptalini isteyebilir mi?

Mazeret ilçe emri ile görevlendirilen bir öğretmen, görevin iptalini isteyebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın norm güncelleme hizmetini yapmaya devam ettiği bu günlerde mazeret ilçe emriyle görevlendirilmesi gerçekleşmiş olan bir öğretmen emir iptalini isteyebilir mi? İşte detaylar…

İlçe emri hakkını kullanarak okulun değiştirmiş olan bir öğretmen vermiş olduğu karardan pişmanlık duyarsa bu durumda nasıl bir yol izleyecek? Böyle bir durumda yasal olarak tam da norm güncellemelerinin bulunduğu bir dönemde bu hizmetten faydalanabilir.

Bu süreçte onay alırsa…

Bu ay içerisinde başlatılan norm güncelleme işlemlerine başvuru yapan öğretmenlerin listesi bakanlığa iletilir. Bakanlığa iletildikten sonra gerekli incelemeler yapılıp onaylama işlemi verilir. Eğer bu süreçte bir öğretmen onay alırsa Kasımda norm fazlası atama döneminde sunulan destekten faydalanabilir.

Norm fazlası olan öğretmenin il emri!

Tam da o atama döneminde tercih yapanlar yıl bitinceye kadar işlemlerini tamamlamış olacaktır. Peki ya bu öğretmen norm fazlası ise yönetmelik bu konuda devreye giriyor. Norm fazlası olan bir öğretmenin görevlendirmeyi iptal etmesi söz konusu değil fakat rapor alabilir.

Çünkü görevlendirme belgesini ilde Vali ilçede Kaymakamlık imzalıyor. Fakat şu yöntemde denenebilir. Genelde ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde atamadan sorumlu bir şef bulunuyor. Ve görevlendirme değişikliğinin bu kişi yapıyor. Eğer onlar şube müdürleri ile konuşur ve şube müdürü de bu olaya olur verirse bir ihtimal bu kişinin yerine farklı biri gör evlendirilebilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.