Matematik öğretmenleri için üzücü haber! Norm fazlası durumları artıyor

Matematik öğretmenleri için üzücü haber! Norm fazlası durumları artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevine devam eden matematik öğretmenlerinin 2024-2025 eğitim öğretim yılında norm fazlası olma durumları hakkında söylentiler artıyor. Bu öğretmenlerin norm fazlası olma durumu neye bağlı? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan okulların her yıl bir sonraki sene okutulacak olan seçmeli dersler hakkında yapacakları iş ve işlemler bulunmaktadır. Söz konusu okullarda öğrencilerin seçmiş oldukları seçmeli derslerle ilgili olarak bir sonraki yıl norm durumları belirlenir.

Okul yönetimleri ders seçimlerine müdahale edebilir!

Okul yöneticilerine öğretmenlerin normlarını olumsuz olarak etkileyecek ders seçimleri olması durumunda ilgili ders seçimlerine müdahale hakkı tanınmaktadır. Bu kapsamda görev yapmakta olan okul yöneticilerine verilen söz konusu haklar neticesinde yerine getirilmesi gereken görevler kapsamında okul müdürleri öğretmenlerin normlarını koruyabiliyordu.

İlköğretim Matematik öğretmenleri zor durumda

İlköğretim Matematik öğretmenlerinin okutmakta olduğu Seçmeli Matematik dersi sayısının azaltılması ve bazı sınıflarda kaldırılmasından dolayı çok sayıda Matematik öğretmeni norm fazlası olmakla karşılaştı. Söz konusu durum 20000 öğretmen ataması içerisinde ilköğretim matematik öğretmenliğine verilen kadrolar üzerinden de görülmektedir.

174 kişi ile ilköğretim matematik öğretmenliği tüm zamanların en düşük kontenjanını almış bulunmaktadır. İlgili kontenjan düşüşünün temel sebebi ise seçmeli derslerde yapılan düzenlemedir. Bu kapsamda gerekli iyileştirmeler yapılmazsa İlköğretim Matematik Öğretmenliği branşında ülke genelinde norm düşüşleri görülecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum